Inhale thePresent,exhale thePast

Er kan geen garantie worden gegeven op een bepaalde (verwachte) ervaring. 
Iedereen is uniek en kan anders reageren; bij deelname is iedere deelnemer geheel verantwoordelijk voor zijn eigen welzijn. 

De ervaring kan per keer verschillen; hierop kan geen aanspraak worden gemaakt. 
Wanneer je medicatie gebruikt en/of lijdt aan een (ernstige) psychische aandoening raden wij ten alle tijden aan om eerst een arts te raadplegen.

Niet meedoen bij zwangerschap!

Als je (nog) meer vragen hebt dan hieronder zijn beantwoord, neem dan contact (met ons) op!

Veelgestelde vragen

Een Online Shamanic Breathing Sessie duurt één uur, maar het is fijn om na afloop nog even in alle stilte te blijven liggen/zitten.

Jouw investering is €44,-

~ Een yogamat (je kunt ook lekker op jouw bed gaan liggen)

~ Een dekentje voor als je het koud krijgt

~ (Kokos)water of thee

~ Stabiele internetverbinding

~ iPad, laptop of telefoon

~ Oplossen van (onbewuste) fysieke, mentale of emotionele blokkades
~ Vrijlaten van angst, depressie, verdriet en/of boosheid

~ Verwerken van bijvoorbeeld traumatische ervaringen

~ Verminderen van onzekerheid/minderwaardigheidsgevoel

~ Verminderen van stress en spanning in jouw lichaam en geest

~ Verhogen van jouw energielevel(s)

~ Verkrijgen van meer inspiratie, creativiteit en inzichten

~ Aanboren van onbewuste herinneringen om die vervolgens los te kunnen late

~ Voelen van (meer) liefde, vertrouwen, dankbaarheid, rust, helderheid en verbinding

Ja, dat is normaal. Dit wordt in het Engels ‘tetany’ genoemd en is een onvrijwillige samentrekking van je spieren. Het komt meestal voor in je handen, voeten, gezicht of rond je middel. Het kan een beetje pijnlijk zijn, maar het kan absoluut geen kwaad. Vaak verdwijnt het snel nadat je je ademhaling weer aanpast. Tetany kan ontstaan wanneer je ademhaalt op een manier die je lijf niet gewend is. Het ontstaat vaak vanuit weerstand tegen dingen die vanuit je onderbewustzijn naar boven komen. Verkramping in je handen kan betekenen dat je (je aan) iets vast probeert te houden. Als dit gebeurt, kun je jezelf de vraag stellen: ”Wat mag ik loslaten?”

Zeker. Tijdens een Shamanic Breathing Sessie zet je energie in je lichaam (weer) in beweging. Dit kan emoties oproepen die naar boven komen en een beeld uit je (vorige) leven triggeren. Ongeveer 30% van de deelnemers krijgt visioenen tijdens het doen van Ademwerk. Soms gebeurt dit pas wanneer iemand langere tijd Breathwork doet en bij anderen gebeurt het nooit.

Luister naar je lijf bij het beantwoorden van deze vraag. Shamanic Breahting is veilig en je kunt het elke dag doen (of zelfs meerdere keren per dag). Stel jezelf echter eens de vraag wat je intentie van de sessie is. Waarom wil je het doen? Wat wil je ermee bereiken? Het wordt aangeraden om het minimaal één keer per week te doen als een soort van ‘onderhoud’. Maar vaker kan dus absoluut!

Nee, dit kan geen kwaad. Deze manier van ademhalen zet bepaalde processen in je lijf in werking. De verschijnselen zullen na de sessie wegtrekken. Tijdens de sessie kun je jezelf dan de vraag stellen: ”Waar houd ik mij (te) krampachtig aan vast (handen)? Wanneer houd ik mijn lippen (te) stijf op elkaar (kaken)? Of waar in mijn dagelijks leven voel ik (te) veel druk (borst)?”

Ja, dit kan erbij horen. Op deze manier kan je onverwerkte emoties loslaten (”The only way out is through”). Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door te huilen, schreeuwen, shaken of te gapen. Je zult zien dat elke sessie een andere ervaring met zich meebrengt. De ene keer kan het heel fijn en liefdevol aanvoelen, terwijl het de andere keer heel intens kan zijn. Vertrouw erop dat wat er gebeurt tijdens een sessie, dat ook ‘moet’ gebeuren.

~ Duurzame innerlijke vrede

~ Verhoogde mentale helderheid

~ Meer inzicht in de menselijke gesteldheid

~ Het staken van negatieve en destructieve patronen 

~ Betere vaardigheid om uitdagingen aan te kunnen (gaan)

~ Duurzame verbeteringen in persoonlijke- en professionele relaties 

”Het aantal klachten waarvan je jezelf dankzij deze bijzondere ademtechniek zou kunnen genezen, is niet min. Door de verhoging van het belangrijke zuurstofniveau in het bloed, helpt een effectieve ademhaling om de pH waarde van het bloed in balans te brengen. Het vermindert hypertensie, verwijdert toxinen uit het lichaam, versterkt het immuunsysteem en verhoogt het energiepeil in zeer sterkte mate. Het verbetert het geheugen, de metabolische activiteit en spier- en bloedvatspanning (in het bijzonder die van de diafragma’s). Het helpt de lymfedrainage, de doorbloeding van slagaderen en het psychologisch functioneren via de chemie van het brein.”

Je hoeft geen ervaring te hebben met Pranayama of andere Ademhalingstechnieken. Iedereen is welkom, beginner of ervaren. Shamanic Breathing is volkomen veilig. Jouw lichaam is intelligent en weet precies wat je nodig hebt. Daarnaast ben jij in control omdat jij de wijze waarop je ademt kunt bepalen. Daarom kan elk gezond persoon meedoen met een Shamanic Breathing Sessie; ervaar de voordelen ervan zelf!

~ Als je zwanger bent

~ Als je onder medische behandeling staat (denk hierbij onder andere aan glaucoom, hartklachten en/of hersenbloeding etc)

~ Als je wordt behandeld voor psychische klachten, bijvoorbeeld: depressie, schizofrenie, psychose en/of epilepsie

~ Als je verslaafd bent aan psychoactieve middelen, zowel soft- als harddrugs

”Tijdens Breathwork gebruik je een speciale ademhalingstechniek: de Circulaire ademhaling, ook wel ‘het verbonden ademen’ genoemd. Een eenvoudige ademhalingsmethode die jou vrijwel direct in een natuurlijke en diepe ademhaling brengt.  Een diepe ontspannen buikademhaling, waarbij je door je mond ademt zonder een pauze in te lassen tussen de in- en de uitademing. Daarom staat het verbonden ademen ook wel als ‘Oceanic breathing’  bekend.”

Tijdens het ademen kun je:

~ Tintelingen en/of vibraties door heel je lichaam voelen

~ Schokjes in je lijf voelen en/of het ineens koud/warm krijgen

~ Ervaren dat de spieren rondom je mond of bijvoorbeeld je handen en kuiten samentrekken, dit heet tetany